четвер, 18 травня 2023 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вигадали, як екстрено поповнити підрозділи особовим складом

Окупанти вигадали, як екстрено поповнити підрозділи особовим складом
З РФ на війну в Україну везуть засуджених за вбивства з особливою жорстокістю. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Окупанти поставили за мету екстрено поповнити особовим складом передові підрозділи своїх військ.

Резерв намагаються створити з місцевих жителів окупованих територій України, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 18 травня.

За її даними, в окремих населених пунктах російські загарбники здійснюють облави і затримання цивільних.

"Під час облав усіх затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму. Чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами", – додала Маляр.

Заарештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів. Там, за даними Міноборони, перебувають завезені з російських в'язниць злочинці, які погодились воювати проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Скадовськ пригнали російських "зеків"

"Поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області облаштовано декілька таких таборів, до яких під конвоєм з Росії доставляються партії завербованих ув'язнених. Разом з ними утримуються місцеві чоловіки, які були затримані за незначні правопорушення і не погодились підтримувати окупантів", – написала Маляр.

До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів – прибуде ще дві партії в'язнів з Росії. Засуджені росіяни переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю, каже Маляр.

"На сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця", – додала Маляр.

Після проходження в'язнями курсу бойової підготовки, з ними укладуть контракти. "Документи" передбачають обов'язкову участь у бойових діях на окупованій території України.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових.

За даними українського Генштабу, загальні бойові втрати Росії на ранок 18 травня становлять 201 1000 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 510 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вигадали, як екстрено поповнити підрозділи особовим складом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути