Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2024 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти провалили початковий план Путіна з захоплення Авдіївки

Окупанти провалили початковий план Путіна з захоплення Авдіївки
РФ провалила початковий план захоплення Авдіївки. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російська Федерація провалила початковий план захоплення Авдіївки. Тому ворог у цьому районі Донеччини вимушений реагувати на ситуацію, яка розвивається навколо міста.

Авдіївка давно перейшла для росіян з військової доцільності у політичну площину, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко у програмі "Лінія фронту".

"Російські штурми та атаки, які продовжуються, можуть бути спробами досягти успіху в інших місцях. Авдіївка для російської армії, з урахуванням втрат, давно перейшла з військової доцільності у політичну площину, оскільки на цей населений пункт свого часу великий акцент ставив російський диктатор Володимир Путін", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла активність ворога на деяких ділянках фронту - свіжі дані Генштабу

Авдіївка не окупована і у найближчій перспективі у загарбників не вийде захопити місто. Але росіяни вперто продовжують штурмові дії.

"Щодо всієї дуги навколо Авдіївки, то там безперервно відбуваються штурм і атаки по всій лінії. Гадати, що для росіян є важливим і головним напрямком, а який відволікаючий, складно. Думаю, росіяни намагаються йти навмання по всій лінії із урахуванням, що можливо десь і вдасться", - сказав Тимочко.

Російські окупанти мають на меті взяти під контроль село Новомихайлівка у Донецькій області. Такий новий наказ вони отримали від свого командування. Росіяни зараз найбільш активні на Мар'їнському та Авдіївському напрямках. Зокрема, намагаються оточити Авдіївку.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти провалили початковий план Путіна з захоплення Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути