пʼятниця, 19 квітня 2019 14:23

Окупанти обстрілюють житлові райони та школи

Упродовж доби російсько-окупаційні війська двічі прицільно обстріляли захисників населених пунктів Павлопіль і Пищевик. Втрат серед українських захисників немає.

Про це на брифінгу розповів речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбас прибули 6 вантажівок із гумдопомогою ЮНІСЕФ

"Із 01:00 захисники села Пищевик зафіксували декілька розривів ворожих мін 82 калібру зі сторони окупованого села Верхньошироківське. Із 03:46 ворог вів мінометний обстріл по оборонцям Павлопіля, де військові зафіксували розриви ворожих мін 120 калібру".

Також окупанти обстріляли житлові будинки та школу у населеному пункті Золоте-5. На відстанях, достатніх для ураження пошкоджених будинків, перебувають виключно збройні формування Російської Федерації. Підрозділи Об'єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних мешканців непричетні.

 

14 квітня з цього ж позиційного району бойовики ЗС РФ обстріляли Золоте-4 на підконтрольній Україні території з використанням аналогічного озброєння. Унаслідок обстрілу пошкодили 6 житлових будинків.

6 год. тривала скайп-конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу великоднього перемир'я. Переговори завершилися безрезультатно. РФ відмовилася оголосити перемир'я на свято, відмовилася взяти відповідальність за дотримання тиші на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстрілюють житлові райони та школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути