пʼятниця, 02 липня 2021 08:56

Окупанти нарощують агресію. Били з мінометів у мирних жителів

Окупанти нарощують агресію. Били з мінометів у мирних жителів
Наслідки обстрілів в Авдіївці. Фото: facebook.com/pressjfo.new

1 липня збройні російські формування на Донбасі 26 разів порушили режим тиші. Стріляли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, мінометів 120-го, 82-го калібрів, артилерійських систем калібру 122 мм і стрілецької зброї.

Під приціл потрапили позиції українських військових у населених пунктах Луганщини: Перемога, Новотошківське, Новоолександрівки. І Донеччини: Авдіївка, Павлополь, Зайцеве, Опитне, Талаківка, Широкине, Водяне, Старогнатівка, Світлодарськ, Золоте-4, передає пресслужба ООС.

Також, окупанти обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го й 82-го калібрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вгатили в будинки людей. Які наслідки

"У відповідь українські оборонці починали вогонь. Один військовослужбовець зазнав осколкові поранення. Воїна доправили до лікарні. Стан пораненого середньої тяжкості", - звітують у штабі.

Сьогодні зранку окупанти шість разів обстріляли українські позиції в Донецькій області. У районі Золотого-4 цілили з мінометів 82-го калібру, поблизу Гнутова - із мінометів 120-го калібру. Неподалік від Авдіївки противник тричі вів вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів 120-го калібру й станкових протитанкових гранатометів.

30 червня російсько-окупаційні війська 10 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Цілили з ручних протитанкових, станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів, озброєння БМП-1, мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Під приціл потрапили селище Золоте-4 Луганщини, а також населені пункти Донеччини: Нвоселівка, Новгородське, Красноговірка, Південне, Водяне.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти нарощують агресію. Били з мінометів у мирних жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути