понеділок, 24 вересня 2018 07:53

Окупанти накрили Світлодарську дугу мінометами

Окупанти накрили Світлодарську дугу мінометами
ЗСУ знищили 4 бойовиків, які провокували військових. Фото depo.ua

Протягом минулої доби троє українських військовослужбовців зазнали поранень в зоні проведення ООС.

"Ситуація на Сході України загострилася: противники 35 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, з них 13 разів - із забороненої Мінськими угодами зброї. Позиції біля Луганського та Новолуганського накрили вогнем з мінометів 120-го калібру. По позиціях біля цих двох населених пунктів на Світлодарському напрямку вороги застосували важке озброєння найбільше – 10 разів. Крім того, позиції Об'єднаних сил поблизу Гнутового були обстріляні з озброєння БМП", - повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

За даними ЗСУ, під ворожі обстріли потрапили позиції в районах населених пунктів Кримське, Луганське, Новолуганське, Шуми, Південне, Майорськ, Піски, Авдіївка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Окупанти гатили з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Російські найманці використовували міномети калібру 82 мм для обстрілів поблизу населених пунктів Луганське, Новолуганське, Шуми, Південне та Майорськ.

"Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та ще чотирьох - поранено", - наголосили у відомстві.

24 вересня бойовики встигли тричі обстріляти українські позиції. По опорних пунктах поблизу населених пунктів Кримське та Широкине били з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а по захисниках Південного - з мінометів 120-го калібру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вчинили військову провокацію і залишили людей без води

Поки Україна не вступила в НАТО, Росія має можливість атакувати країну в будь-який момент. В Криму агресор використав тільки ту кількість сил, яка була визначена угодою про Чорноморський флот.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти накрили Світлодарську дугу мінометами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути