понеділок, 24 вересня 2018 00:52

Бойовики вчинили військову провокацію і залишили людей без води

Бойовики вчинили військову провокацію і залишили людей без води
Бойовики обстріляли Горлівку та Авдієвку. Фото: ukr.media

Збройні формування РФ здійснили провокативні обстріли Горлівки та Авдіївки. У Горлівці пошкоджені 12 житлових будинків, без подачі води залишаються Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове та Волноваха.

"23 вересня підконтрольні бойовикам ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито обстріл Збройними Силами України житлового сектору Горлівки, внаслідок чого були пошкоджені 12 будинків по вулицях Нансена та Артилеристів.

За твердженням бойовиків, вогонь вівся, начебто, з напрямку підконтрольного Україні Торецька (шахта Південна) із загальною витратою у 135 боєприпасів. Жертв серед цивільного населення при цьому зареєстровано не було", - йдеться на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

У СЦКК наголошують що провокативний обстріл дійсно мав місце, але його було здійснено з району колишнього бетонного заводу у Горлівці зі 120-мм міномету з використанням 4 боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі бойовики значно підвищили активність, є поранений

"Даний факт вкотре підтверджує злочинні наміри збройних формувань РФ компрометувати Збройні Сили України, поклавши на них відповідальність за порушення режиму припинення вогню, недотримання Мінських домовленостей та завдання шкоди цивільному населенню", - підкреслили в СЦКК.

Крім цього, 23 вересня бойовики в Авдіївці обстріляли працівників підприємства "Вода Донбасу", які виконували аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водоводу.

Обстріл здійснювався із застосуванням станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Роботи були припинені, цивільних працівників евакуйовано. Без подачі води залишаються Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове та Волноваха.

Раніше в СММ ОБСЄ заявили, що попри "шкільне перемир'я" обстрілів побільшало на 30%.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вчинили військову провокацію і залишили людей без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути