Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2021 05:27

Окупанти на Донбасі оголосили "призов" на військову службу

Окупанти на Донбасі оголосили "призов" на військову службу
Бойовики на Донбасі розпочали призов. Фото: Українська правда

На території так званої "ДНР" стартував "призов" чоловіків на військову службу.

Водночас ватажки так званої "ЛНР" розпочали набір чоловіків для "навчання військово-облікових спеціальностей", свідчать "укази" ватажків "ДНР" та "ЛНР" Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника.

Так, на окупованій частині Донеччини запланували до 15 липня 2021 року призвати 200 людей віком від 18 до 27 років, які не перебувають в запасі. Термін проходження "служби" — пів року. "Служитимуть" призовники на базі "народної міліції ДНР". Після цього їм обіцяють видати "військовий квиток".

Схожий "указ" оприлюднили і бойовики "ЛНР", однак там вони оголосили не про "призов" на військову службу, а про "навчання військово-облікових спеціальностей". Для цього теж планують залучити 200 чоловіків віком від 18 до 27 років, а термін "навчання", як і в "ДНР", становитиме 6 місяців. Воно відбуватиметься на базі "народної міліції ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може спробувати просунутись углиб України - розвідка

На Донбасі отримав поранення ще один український військовослужбовець. Його поранили в результаті обстрілу позицій поблизу Новотошківського.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Донбасі оголосили "призов" на військову службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути