Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2022 11:46

Спецтема: Війна на Донбасі

Окупант гатить в житлові будинки з Білорусі й Криму. Одне місто втратили - ЗСУ

Окупант гатить в житлові будинки з Білорусі й Криму. Одне місто втратили - ЗСУ
Президент-агресор Росії Володимир Путін близько 4:00 24 лютого оголосив про "спеціальну військову операцію" в Україні. Після цього на Україну напала російська армія. Фото: function.mil.ru

Станом на 10:00 25 лютого російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках. Ворог застосовує високоточну зброю дальньої дії та оперативно-тактичну авіацію.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Управління та наведення авіації здійснюється літаками типу А-50 з території Мінської області Білорусі й окупованого Криму.

"Для залякування населення України ворог дедалі частіше обирає для ураження об'єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки. Також на білоруському аеродромі "Гомель" здійснили посадку російські Іл-76 із десантниками на борту.

Через пошкодження злітної смуги аеродрому "Гостомель", противник вирішив висуватися своїм ходом з Білорусі в напрямку Гомель - Чернігів - Київ.

На Сіверщині підрозділи першої окремої танкової Бригади по річці Білоус зупинили противника", - ідеться в повідомленні.

Ворог, отримавши відсіч оборонців Чернігова, намагається обійти місто та здійснити наступ на столицю.

"З цією ж метою - наступу на Київ, не рахуючись з утратами, ворог рветься на напрямку Козелець - Бровари й напрямку Конотоп - Ніжин - Київ", - додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий ранок масштабної війни: Зеленський звернувся до українців і росіян

Місто Конотоп на Чернігівщині захопили окупанти. На півдні противник продовжує здійснювати загарбницькі плани вийшов на рубіж Херсон, Нова Каховка, Каховка з метою утримання дамби Північнокримського каналу для забезпечення водою Крим. Триває бій за українське місто Мелітополь.

На Донецькому напрямку ворог не припиняє обстріли підрозділів українських воїнів.

На Слобожанщині в районах Харкова та Валуйків підрозділи зі складу сил оборони продовжують ведення оборонних боїв. Зупинили противника та закріпились по визначеному рубежу.

Угруповання повітряних сил здійснює відбиття повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Веде постійну повітряну розвідку.

За непідтвердженою інформацією, ворог атакував Ушомирську військову частину на Житомирщині неподалік Коростеня.

Очевидці нібито пишуть, що вибухи не припиняються вже 8 хв, удома стіни й вікна вібрують.

Другий день поспіль триває повномасштабна війна Російської Федерації проти України. Близько 4:00 ворог активізувався і завдав ракетного удару по Києву. Від ракети окупантів загорілася житлова дев'ятиповерхівка.

За попередніми даними, троє поранених, один з них у важкому стані. Будинок палав, є загроза руйнування.

ЗСУ ведуть активні бої біля населених пунктів Димер та Іванків у Київській області. Це найбільш небезпечні напрямки - північ заходу від Києва.

137 українських захисників загинули у боях проти окупантів у перший день вторгнення Росії. Поранені 316 бійців. Також є загиблі серед цивільного населення, зокрема діти.

Зараз ви читаєте новину «Окупант гатить в житлові будинки з Білорусі й Криму. Одне місто втратили - ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути