Ексклюзиви
вівторок, 06 липня 2021 08:45

Один загиблий, троє поранених: у штабі розповіли деталі вчорашніх обстрілів

Один загиблий, троє поранених: у штабі розповіли деталі вчорашніх обстрілів
Окупанти засипали українців обстрілами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

5 липня збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Четверо українських військових зазнали поранення. Один із них загинув, решта в лікарні.

Окупанти стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, протитанкового ракетного комплексу та стрілецької зброї, звітують в ООС.

Під удар потрапили позиції українців на Донеччині, зокрема біля Авдіївки Покровського району, Пісків Ясинуватського району, Чермалика Волноваського району. А також на Луганщині поблизу Золотого-4 Сіверськодонецького району, Новозванівки, Новотошківського Попаснянського району, Причепилівки та Кримського Новоайдарського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув військовий. Троє поранені

На ворожі обстріли українські захисники починали вогонь у відповідь.

Сьогодні зранку російсько-окупаційні війська режиму тиші не порушували.

5 липня на Донбасі загинув майор Богдан Бродовський. Він був заступником начальника тилу логістики 93-ої бригади Холодний Яр. Офіцер зазнав вибухового поранення, несумісного з життям.

Бродовський народився 17 квітня 1984 року. Був кадровим військовим. Служив у Збройних Силах України з 2002 року. У 93-ю бригаду прийшов до початку війни.

Днем раніше біля селища Мирне на Донеччині загинув начальник медпункту механізованого батальйону капітан Юрій Письменний "Феофан". 4 липня окупанти почали вогонь і уламки від ворожого снаряду поранили медика. Травми виявилися несумісні з життям.

Чоловік народився 4 березня 1962 року. Жив у Дніпрі, мав вищу медичну освіту.

2016 року пішов на війну медиком-волонтером – служив у Першому добровольчому мобільному госпіталі ім. Миколи Пирогова. Наприкінці 2018 року призивався до лав Збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «Один загиблий, троє поранених: у штабі розповіли деталі вчорашніх обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути