середа, 28 жовтня 2020 15:45

Оприлюднили результати розслідування у справі неякісних бронежилетів

Оприлюднили результати розслідування у справі неякісних бронежилетів
Мокрі бронежилети прострілюються - ГПУ. Фото: Цензор.НЕТ

70% вилучених бронежилетів "Корсар" М3с 1-4 прострілюються.

Про це свідчать результати досудового розслідування кримінальноої справи про закупівлю бронежилетів для української армії, повідомляють в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

"У вилучених бронежилетах "Корсар" М3с 1-4 за умови намокання змінюється молекулярна структура кевлару й втрачаються куленепробивні властивості, через що вони не витримують пострілу навіть із пістолета Макарова з першого класу захисту. Окрім цього, через комплектування частини бронежилетів бронеплитами неналежної якості бронежилети четвертого класу захисту прострілюються гвинтівкою та автоматом", - йдеться в результаті розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три ракетних комплекси ховали на складському дворі

26 червня слідчі ДБР провели 40 обшуків у Міністерстві оборони. Вилучили 11 тис. бронежилетів, які вважають неякісними. Експертиза довела, що 70% засобів захисту прострілюються, якщо намокнуть. Держава зазнала 100 млн грн збитків.

У закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар-М3" слідчі ДБР звинуватили генерал-майора 41-річного Дмитра Марченка. Він — начальник Головного управління розвитку й забезпечення ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили результати розслідування у справі неякісних бронежилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути