вівторок, 28 лютого 2017 00:28

Нові бої будуть потужнішими, ніж біля Авдіївки - ОБСЄ

Нові бої будуть потужнішими, ніж біля Авдіївки - ОБСЄ

Невідведена важка зброя та близькість позицій військ по обидва боки лінії розмежування можуть викликати нові гарячі бої. Про це сказав перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Нових спалахів насилля не можна виключити в нинішній ситуації, хіба б щось кардинально змінилося в нинішньому нагромадженні важкого озброєння поблизу лінії зіткнення. Ми знаємо, що ця зброя там далі присутня, і доки це триває, нова ескалація конфлікту залишається ймовірною. Це може статися будь-якого дня, бо її використовували донині і використовуватимуть й надалі, якщо зберігатимуться рівень напруження та недовіра", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики гатили по Авдіївці з танків - штаб АТО

Хуг не виключив, що нова ескалація напруження та насилля може бути потужнішою, ніж та, що нещодавно відбулася навколо Авдіївки.

На думку першого заступника голови СММ ОБСЄ, другою умовою для стабілізації ситуації на Донбасі є повна відмова сторін від подальшого наступу й зближення. Позиції українських урядових військ та сепаратистів повинні збільшити між собою дистанцію.

16 лютого перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив про покращення безпекової ситуації на Донбасі – за його словами, кількість порушень режиму тиші зменшилася на 75%.

Однак протягом 27 лютого на маріупольському напрямку з мінометів калібрів 120 і 82 міліметри загарбники обстрілювали Водяне, Новотроїцьке та Павлопіль. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Талаківку, Павлопіль, Водяне, Новотроїцьке, Широкине, Гнутове

Зараз ви читаєте новину «Нові бої будуть потужнішими, ніж біля Авдіївки - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути