Ексклюзиви
понеділок, 31 грудня 2018 13:37

Номінація на "Оскар" і прокат у США: фільм про російську агресію на Донбасі покажуть за океаном

Номінація на "Оскар" і прокат у США: фільм про російську агресію на Донбасі покажуть за океаном
Фільм "Далекий гавкіт собак" виходить у прокат в США.

Картину про війну на Донбасі – документальний фільм "Далекий гавкіт собак" данського режисера Саймона Вілмонта покажуть у кінотеатрах 13 великих міст США.

"Саме тоді, коли фільм про Україну "Далекий гавкіт собак" дійшов до шорт-листа "Оскара", Американська кіноакадемія вирішила організувати його покази. Вперше усі 15 документальних фільмів-претендентів на "Оскар" покажуть у кінотеатрах 13 великих міст США", – повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров, пише "Новинарня"

Кіно розповідає про життя 10-річного Олега в прифронтовому селищі Гнутове на Донеччині, яке щодня піддається обстрілу з боку бойовиків.

Хлопчик мешкає зі своєю бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей звідти давно виїхали, але бабусі з онуком подобається жити там разом. Тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного, незважаючи на війну.

Покази розпочнуться 31 грудня і триватимуть до 21 січня. Список номінантів на премію "Оскар" стане відомий 22 січня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше "Золотих дзиґ" отримала драма "Кіборги"

14 березня у Вашингтоні відбувся перший у США показ української стрічки "Кіборги". Фільм презентували у Конгресі США в рамках дискусії "Російська гібридна війна проти України. Глобальна відповідь на глобальну загрозу".

Зараз ви читаєте новину «Номінація на "Оскар" і прокат у США: фільм про російську агресію на Донбасі покажуть за океаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути