пʼятниця, 08 липня 2016 17:54

"Ніякої толерантності. На кожну їхню міну давати десять наших" - захисник Авдіївки

Автор: Gazeta.ua
 

"На провокації бойовиків треба відповідати жорстко та без толерантності". Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів боєць батальйону "Золоті Ворота" 47-річний Володимир з позивним "Скаут". Батальйон дислокується в місті Авдіївка на Донеччині, тримаючи оборону українських позицій.

"Ми готові будь-якої секунди дати відсіч. Ніхто не розслабляється. На позиції в разі чого виходимо оперативно. Усі навчені, натреновані, а головне мотивовані. Цю землю залишили нам наші предки. І ми не будемо розкидатись областями. Нам легше, бо ми на своїй землі. І це не пафос. Сидіти тут третій рік поспіль не кожен зможе. А основний склад нашого батальйону - це добровольці, які на війні з 2014-го", - розповідає Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При наступі з будь-якого боку втрати будуть неймовірні - комбат

"Треба відкривати вогонь у відповідь. Давати жорстку відсіч й відповідно карати. Прилетіла одна міна - туди десять. Так ми виконуємо накази, бо як не як перемир'я, але на всі провокації треба реагувати жорсткіше в десять разів. А не так, як було 2014-го: три міни туди летить, до нас - десять, і у відповідь з нашого боку одна. Давали б добро, зброю, можливості та свободи дій - було би ще краще", - зазначає солдат.

За словами бійця, окопна війна втомлює українських військових.

"Треба щось робити. Це не АТО, а окопна війна, будь-який військовий скаже. Там сидять, тут сидять. Одне одному накидують і все. Таке собі тренування".

"Сил для можливого наступу вистачить сповна. Головне, як поведе себе третя сторона. Але якщо будемо сидіти склавши руки, то нічого не відбудеться. Треба забирати нашу землю і наші кордони. Так буде велика війна, а ви хотіли сидіти по домівках? Порахуйте вбитих і поранених щодня за цей час. Множимо на 30 днів і на 12 місяців. От вам і певна статистика. Будемо далі сидіти? Ми ж фактично прикордонники - мішки складаємо і вкопуємось, а справжніх прикордонників у нас немає. Вони бояться кордони ставити, в сіру зону заходити. Сором", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз повинні говорити військові, а у нас рулять бізнесмени" - кулеметник з Авдіївки

Зараз ви читаєте новину «"Ніякої толерантності. На кожну їхню міну давати десять наших" - захисник Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути