понеділок, 25 листопада 2019 12:37

Німецька авіакомпанія позначила Донецьк російським

Німецька авіакомпанія позначила Донецьк російським
Авіакомпанія підписала український Донецьк як російське місто. Фото:www.lufthansa.com

Окупований Росією український Донецьк програма з відстеження польоту компанії Lufthansa позначила як територію Росії.

Це помітив в бортовій інформаційній системі пасажир рейсу авіакомпанії, який летів з Осаки в Мюнхен, пише Der Spiegel.

Чоловік зняв відео, на якому видно, що Донецьк, який розташований в межах кордонів України, чомусь підписаний у переліку міст як "Донецьк, Росія". Український дипломат Олексій Макеєв поширив відео на своїй сторінці у Twitter і попросив німецького авіаперевізника виправити помилку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Economist показав ролик з Україною без Криму

Як пояснює ЗМІ, через війну, яка триває на українській території понад п'ять років, таке позначення можна потрактувати як політичну позицію. Російські сили захопили Донецьк і Луганськ, оголосивши там ніким не визнані "народні республіки". Український дипломат визнав, що неподалік українського регіону є й російське місто з назвою Донецьк. Але дані інформаційної системи Lufthansa точно стосувалися українського мегаполіса.

Вже з'явилась реакція авіакомпанії Lufthansa на цю подію. Її представники вибачились і дистанціювались від його значення. Компанія пояснила, що помилка виникла у програмному забезпеченні, виробленому в США. Авіаперевізник оперативно попросив оновити його. Програму встановили лише на літаки Airbus A 350.

Американське видання The New York Times, яке опублікувало раніше статтю про українського бізнесмена Ігоря Коломойського з картою України без Криму, виправило зображення. Тепер на ілюстрації колір материкової України і Криму однакові, але півострів відділений пунктиром.

Зараз ви читаєте новину «Німецька авіакомпанія позначила Донецьк російським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути