Ексклюзиви
субота, 04 липня 2020 15:25

"Ніхто від України нічого не може вимагати" - Зеленський нагадав РФ про незалежність

"Ніхто від України нічого не може вимагати" - Зеленський нагадав РФ про незалежність
Володимир Зеленський нагадав РФ про незалежність України. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що від України ніхто не може нічого вимагати на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Про це наголосив на брифінгу в суботу в місті Южне Одеської області, куди він прибув з робочою поїздкою.

Відповідаючи на питання, чи відповідає дійсності інформація про вимогу РФ до України представити закон про "особливий статус Донбасу" до 6 липня, Зеленський сказав:

"По-перше, ніхто від України нічого не може вимагати, ми – незалежна країна. Мені здається, що тут усім потрібно попрацювати над риторикою. Тим більше, що це міжнародна вже риторика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очевидних успіхів мало - Зеленський наголосив на необхідності реформування поліції

Що стосується зустрічі радників лідерів держав Нормандського формату 3 липня в Берліні, то Зеленський вказав, що поки не готовий її повноцінно коментувати.

"Я знаю, що дуже непогано пройшла зустріч, предметно. Більше нічого поки коментувати. У нас буде нарада, з паном Єрмаком ми сьогодні тільки прилетіли до Одеси і ще детально не обговорювали з ним це питання".

Російська Федерація вимагає від України до 6 липня представити зміни до Конституції, що закріплять особливий статус Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто від України нічого не може вимагати" - Зеленський нагадав РФ про незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути