пʼятниця, 01 червня 2018 13:23

Нідерланди визнали провину РФ за катастрофу MH17

Нідерланди визнали провину РФ за катастрофу MH17
У парламенті Нідерландів визнали вину РФ за катастрофу MH17 / фото: Телеграф

Палата представників нідерландського парламенту одноголосно підтримує рішення Нідерландів та Австралії визнати Росію відповідальною за катастрофу із малайзійським Boeing у 2014 році над Донбасом.

Це з'ясувалося під час дебатів, які відбулись у четвер за участі міністра закордонних справ Стефа Блока, повідомляє нідерландське видання NOS.nl.

У рамках дебатів не тільки коаліційні, але й опозиційні депутати говорили про "правильне, логічне та сміливе" рішення уряду покласти відповідальність на Росію.

Позицію парламентарів підтримав навіть Тьєррі Боде, лідер партії "Форум за демократію", яка стає на бік Росії з цілої низки питань і є ворожою до Євросоюзу. Боде завжди сумнівався у незалежності Спільної слідчої групи, яка веде розслідування катастрофи. Проте в ході дебатів він визнав результати розслідування слідчих ретельними та правдоподібними, хоча зауважив, що залишається "у пошуку правди".

"Визнання відповідальності Росії є виправданим і логічним кроком", - цитує видання Тьєррі Боде.

Попри небувалу одностайність під час виступів, парламенту не вдалося зафіксувати єдину позицію документально, оскільки від цього відмовилися "Форум за демократію" та ультраправа "Партія свободи" (PVV).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія в ООН "стала дибки"

Усі політичної групи палати представників також хотіли знати, чому Бельгія та Малайзія, громадяни яких теж стали жертвами катастрофи, не підтримали рішення Нідерландів та Австралії. Росію звинуватили у використанні обману та дезінформації, аби ухилитися від відповідальності за збитий літак Boeing 777 рейсу MH-17 у небі над Донбасом.

За результатами міжнародного кримінального розслідування на чолі з Нідерландами з'ясувалося, що ракета класу "земля-повітря", яка збила літак, була випущена з реактивної установки, що базувалася в російській військовій частині.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди визнали провину РФ за катастрофу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути