Ексклюзиви
середа, 30 травня 2018 08:30

Росія в ООН "стала дибки"

Росія в ООН "стала дибки"
57% росіян не заперечують, що саме їхня держава збила Boeing 777. Фото: frontnews.eu

Росія відмовилась визнавати результати розслідування катастрофи MH17 і свою відповідальність за знищення літака у небі над Донбасом.

Відповідна риторика звучала на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку 29 травня, передає "Радіо Свобода".

Нідерландський міністр закордонних справ Стеф Блок закликав Москву прийняти висновки слідчої групи, очолюваної Нідерландами.

"Мова ультиматумів – це не те, чим комусь буде дозволено користуватися, коли говоритимеш із Росією. Ми не можемо прийняти необґрунтований висновок Спільної слідчої групи", – відповів російський посол в ООН Василь Небензя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив заяву щодо причетності РФ до краху рейсу MH17

24 травня міжнародна Спільна слідча група оприлюднила висновки свого розслідування, де вказується, що зенітно-ракетна установка "Бук", яку використали для збиття пасажирського літака, перебуває у власності Російської Федерації і приписана до 53-ї бригади військ протиповітряної оборони Росії, базованій неподалік Курська.

Перекидати установку "Бук" допомагав офіцер ГРУ Олег Іванніков.

Літак Boeing Малайзійських авіаліній, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над зоною збройного конфлікту на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту.

Зараз ви читаєте новину «Росія в ООН "стала дибки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути