понеділок, 10 травня 2021 14:28

Нідерланди подали позов в ЄСПЛ проти Росії. Вимагають покарання за збитий MH17

Нідерланди подали позов в ЄСПЛ проти Росії. Вимагають покарання за збитий MH17
Нідерланди подали позов до суду проти Росії. Фото: Reuters.

Кабінет міністрів Нідерландів подає до Європейського суду з прав людини позов проти Росії за її роль у катастрофі рейсу MH17.

"Подаючи цю, так звану "скаргу держави", Кабінет передає всю наявну і відповідну інформацію про збитий рейс MH17 в ЄСПЛ. Зміст державної скарги одночасно передається в ЄСПЛ в рамках втручання Нідерландів в процедуру подачі індивідуальних скарг найближчими родичами проти Росії", - йдеться заяві уряду Нідерландів.

Також уряд заявляє про максимальну підтримку індивідуальних скарг родичів жертв рейсу MH17 до ЄСПЛ.

"У цій державній скарзі Нідерланди також захищають всіх 298 жертв MH17 17 різних національностей та їх найближчих родичів", - додали в заяві.

Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, був збитий 17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області, на підконтрольній бойовикам території, коли вже тривала російська агресія проти України.

Загинули всі 298 осіб - 283 пасажирів і 15 членів екіпажу. Серед них було 80 дітей, 3 з яких - немовлята.

Нідерланди не мають наміру залучати Україну до відповіді за незакритий авіапростір у справі збитого рейсу MH17. В незалежному розслідування йдеться про те, що Україна не знала про загрозу для цивільної авіації. Суд у Нідерландах відхилив розгляд альтернативних версій катастрофи рейсу MH17.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди подали позов в ЄСПЛ проти Росії. Вимагають покарання за збитий MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути