четвер, 03 серпня 2017 17:15

"Не цінують й всім начхати": розповіли про проблеми ветеранів АТО

"Не цінують й всім начхати": розповіли про проблеми ветеранів АТО
Ветерани АТО стали жертвами заворушень у Дніпрі 9 травня 2017 року

Ветерани АТО потерпають від бюрократії, психологічних травм і побутових проблем.

Про це в інтерв'ю Еспресо розповів Дмитро Рева, директор правозахисної організації "СІЧ".

" Насамперед люди стикаються з бюрократією, до якої зовсім не готові. Також проблематично отримати землю. Часто виділяють землю в селах, яка не годиться для сільськогосподарської діяльності. У місті часто говорять, що землі немає.

Вся психологічна реабілітація з боку держави знаходиться на базі старої доброї психіатрії. У людини діагностують пост травматичний розлад, лікують медикаментозно і стаціонарно. Це не завжди ефективно.

Звичайно, є категорія людей, у ​​яких були проблеми соціалізації до початку служби: вони могли випивати або не мати роботи. Перебування в АТО тільки посилило ці проблеми. За словами правозахисника, така людина починає апелювати до свого бойового досвіду, через який пройшла, але розвиватися і рости в суспільстві у такої людини немає ніякого бажання. Вона займає таку позицію: "мене не цінують, мене не люблять, всім начхати на мої проблеми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцер зарізався, бо не дали відпустки

Стало багато "невидимих ветеранів" або "військових туристів"Наприклад, поліція, або працівники прокуратури, які виїжджають на ротацію. Найчастіше такі "туристи" їдуть у міста, які знаходяться далеко від бойових дій: Слов'янськ, Краматорськ, Бахмут і перебувають там два місяці. Після цього вони автоматично отримують статус учасника бойових дій і всі належні пільги", - прокоментував ситуацію з порушенням прав ветеранів АТО Дмитро Рева.

У Тернівці Дніпропетровської області поховали розстріляного 24 липня українського бійця. Олексій Вагнер був бійцем 20-го батальйону територіальної оборони. У зону бойових дій пішов добровольцем 2014 року. До лікарні ім. Мечникова Вагнера привезли в дуже важкому стані, з великою крововтратою. Він помер під час спроб надати йому медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «"Не цінують й всім начхати": розповіли про проблеми ветеранів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути