понеділок, 14 серпня 2017 16:49

Назвали, скільки росіян засудили за війну проти України

Назвали, скільки росіян засудили за війну проти України
9 росіян сидять в українських тюрмах за організацію війни на Донбасі / фото: Online.ua

На сьогодні українські суди засудили вже 9 громадян Росії, серед яких 3 військових, за результатами розслідування гібридної війни Росії проти України.

До суду скерований 41 обвинувальний акт щодо 45 осіб, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Вироками українських судів 25 осіб уже засуджені, в тому числі 9 громадян РФ. Серед них 3 військовослужбовці ЗС РФ", – повідомляє ГПУ.

Загалом за вчинення військових злочинів проти України притягли до кримінальної відповідальності 89 осіб, зокрема 43 громадянина РФ, серед яких 20 високопосадовців. У тому числі 11 керівників ЗС РФ: міністр оборони РФ Сергій Шойгу, його перший заступник - начальник ГШ ЗС РФ Валерій Герасимов та ще 9 генералів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати розслідування Іловайської трагедії: росіяни розстріляли своїх десантників

Указані особи оголошені в розшук. Суд надав дозвіл на їхнє затримання. Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 1 100 томів. З них понад 550 мають гриф "Таємно" і "Цілком таємно".

Головна військова прокуратура оприлюднила результати розслідування причин і обставин Іловайської трагедії. Керівництво ЗС Росії організувало пряме вторгнення регулярних російських підрозділів на територію Донецької області з одночасними артилерійськими обстрілами позицій ЗСУ з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, скільки росіян засудили за війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути