понеділок, 14 серпня 2017 15:37

Результати розслідування Іловайської трагедії: росіяни розстріляли своїх десантників

Результати розслідування Іловайської трагедії: росіяни розстріляли своїх десантників
Росіяни розстріляли своїх же десантників в колоні військ, що виходила з Іловайська влітку 2014 року / фото: Галицький Кореспондент

Росіяни під Іловайськом розстріляли своїх десантників, які за домовленостями виступали гарантією виходу сил АТО з оточення.

Десантники були в обозі однієї з колон, йдеться в результатах розслідування Генеральної прокуратури.

"Додатковою гарантією безпечного виходу мали стати три захоплені у полон російські десантники, щодо яких була домовленість передати їх представникам ЗС Росії після виходу з оточення. 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою командування російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових разом із трьома полоненими російськими десантниками", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батальйон "Донбас" уникнув пастки в Іловайську

При цьому слідство встановило, що під час перемовин про вихід українських військ росіяни умисно затягували час для облаштування вигідних вогневих позицій за маршрутом руху сил АТО.

Українські військові взяли в полон російських десантників, які йшли в колоні бронетехніки, що прямувала під Іловайськ. Під час допиту солдати зізналися - не знали, що їдуть в Україну.

Внаслідок порушення росіянами обіцянок і розстрілу колон на марші 366 українських воїнів загинули, 429 буди поранені, 300 потрапили у полон. Крім того, ЗСУ втратили озброєння та військової техніки на суму майже 300 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Результати розслідування Іловайської трагедії: росіяни розстріляли своїх десантників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути