вівторок, 16 серпня 2016 16:08

Два роки тому російські війська захопили стратегічний блокпост на шляху до Іловайська

Два роки тому російські війська захопили стратегічний блокпост на шляху до Іловайська
Фото: unian.net

16 серпня 2014 року російські війська захопили прикордонний пункт пропуску "Успенка" та почали обстрілювати місто Амвросіївку, що поблизу Іловайська.

"Пункт пропуску "Успенка" в Донецькій області знову зазнав артилерійського обстрілу. За останню добу його тричі обстріляли з установок "Град", артилерії і мінометів. Втрат серед прикордонників немає. Однак інфраструктура пункту пропуску повністю знищена. Повітряний кордон між державами в районі прикордонного пункту "Благовіщенка" на Луганщині неодноразово порушували російські безпілотники", - повідомляли у Генштабі АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Введення Росією військ в Іловайськ - це крок відчаю" - Муженко

Ватажок бойовиків Олександр Захарченко заявив, що невдовзі бойовики отримають як підкріплення 150 одиниць техніки та 1200 професійних військових з Росії.

"Аби хоч якось підтримати дух своїх поплічників, бойовики постійно надають дезінформацю, розповідають на своїх сторінках у соцмережах про знищення цілих військових частин України. Але ця інформація не відповідає дійсності", - повідомив прес-офіцер штабу АТО Леонід Матюхін.

В результаті захоплення КПВВ "Успенка" російські війська згодом змогли взяти під контроль місто Амвросіївку, що дозволило відрізати Іловайськ та українських військових від нього.

Раніше повідомляли, що 10 серпня почалась Іловайська трагедія.

Зараз ви читаєте новину «Два роки тому російські війська захопили стратегічний блокпост на шляху до Іловайська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути