субота, 02 листопада 2019 16:20

Назвали дату старту другого етапу розведення сил у Золотому

Назвали дату старту другого етапу розведення сил у Золотому
Нині ситуацію в районі розведення контролюють за допомогою чотирьох відеокамер, цілодобово чергують офіцери СЦКК. Фото:i.obozrevatel.com

3 листопада опівдні розпочнуть другий етап розведення сил і засобів у Золотому на Донбасі.

В рамках процесу будуть розміновувати територію та демонтувати фортифікаційні споруди, про це під час брифінгу повідомив керівник української сторони в Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню Олександр Борщевський.

За його словами, згодом планують відкрити і КПВВ Золоте, який є єдиним пунктом для автомобільного сполучення із тимчасово окупованою частиною Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонний комітет повним складом їде в Золоте

Нині ситуацію в районі розведення контролюють за допомогою чотирьох відеокамер, цілодобово чергують офіцери СЦКК.

За даними командувача оперативно-тактичного угруповання "Північ", біля Золотого вже 12 днів не було жодного порушення режиму тиші. Завтра там скасують "жовтий" режим, який запровадили через розведення. В цей період усі мешканці мали носити з собою документи, що посвідчують особу. Військовослужбовці та правоохоронці мали право їх перевіряти і у разі відсутності могли затримати людину.

Також могли перевіряти особисті речі, транспорт, заходити в помешкання та будівлі підприємств і організацій. Обмеження були для людей, які не залучені до операції Об'єднаних сил. Не можна було в'їжджати та виїжджати до району проведення ООС, зберігати, перевозити та використовувати вогнепальну зброю, застосовувати безпілотники, дрони, проводити фото та відеозйомку.

Завершилось розведення сил та засобів з обох сторін на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської обл.У разі загрози життю чи здоров'ю, захоплення територій або проникнення ворожих розвідників й диверсантів бійці ЗСУ дадуть адекватну відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату старту другого етапу розведення сил у Золотому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути