середа, 01 серпня 2018 14:05

Навала повій - російський силовик розповів про "бєспредєл" від донецьких бандитів

Навала повій - російський силовик розповів про "бєспредєл" від донецьких бандитів
Російський генерал розповів про сусідське життя з бойовиками / фото: tema.livejournal.com/2229684

У Ростовській області, яка 2013 року посідала 14-те місце за рівнем злочинності в РФ, за роки війни на Донбасі піднялася у "рейтингу" до 6-го і все завдяки криміналітету, який тікав звідти.

Про особливості сусідства з окупованим Донбасом в інтерв'ю російському виданню "Новая газета" розповів один з високопоставлених ростовських силовиків, що вийшов у відставку.

За його словами, майже одразу працівники Федеральної служби безпеки, стали курувати всі питання, пов'язані з окупованими регіонами Донбасу.

"Всі комерційні зв'язки регіону з Україною були розірвані, а з нами ніяк не налагоджуються, російському ринку ніякі їхні товари не потрібні. Ні метали, ні вугілля - його нібито купує Росія для себе, а насправді перепродує тій же України. Тільки ланцюжок став довшим і кришується ФСБ. Будь-який транскордонний бізнес проходить через них", - повідомив силовик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рай для мисливців за металом" - показали, як знищують Луганськ

Крім того, він розповів, як сталося так, що і без того кримінальний Ростов за роки війни на Донбасі просто б'є рекорди з росту злочинності.

"За перше півріччя 2017 року кількість особливо тяжких злочинів зросла в області на 66,2%", - зазначає співрозмовник.

За його словами, щойно почалися військові дії на Донбасі, з прикордонних регіонів до Ростова пішов потік криміналу й повій.

"Колишніх злодіїв тіснили нові, пішов переділ, і ніхто зі старою гвардією не церемонився: шахраї, наркоторговці, злодії рятувалися, тікаючи в Ростовську область", - розповів він.

Каже, що повії тікали слідом за криміналом зі своїх "економічних" причин, бо там, де воюють, зазвичай за задоволення не розплачуються.

"У Росії в прикордонних містах почалося небачене. Таганрозькі, ростовські "дівчата" завили від конкуренції та благали зупинити демпінг українок. Дружини поліцейських обривали чоловікам трубки під час чергувань і не відпускали ні на які риболовлі. Пару місяців коївся повний бардак, хоча було ясно, що це тимчасово - наша область розглядалася серед таких "біженців" тільки як перевалочний пункт", - згадує силовик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змиті в унітаз - назвали росіян, що воювали на Донбасі

Він відзначає, що нині ситуація більш-менш стабільна, бо "гастролери" трохи пороз'їжджалися по всій Росії.

"Коли стало ясно, що конфлікт на Донбасі надовго, і дівчатка, і злодії рушили далі - в центр Росії. Янукович, кажуть, теж більше не живе у нас, перебрався до Москви", - зазначає співрозмовник.

Співробітникам СБУ вдалося викрити двох кадрових офіцерів збройних сил РФ, які під прикриттям прибули в Україну, для здійснення терористичної та іншої протиправної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Навала повій - російський силовик розповів про "бєспредєл" від донецьких бандитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути