пʼятниця, 17 грудня 2021 09:05

НАТО закликає Росію відвести війська від українських кордонів

НАТО закликає Росію відвести війська від українських кордонів
Генсек Альянсу Єнс Столтенберг під час зустрічі міністрів країн країн-членів НАТО в Ризі / Getty Images

Організація НАТО зробила заяву щодо ситуації в Україні. Альянс закликав Росію відвести війська від українських кордонів і продовжити дипломатичні переговори.

Країни Альянсу стурбовані нарощуванням російських військ біля українських кордонів. Про це йдеться в заяві Північноатлантичної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення SWIFT і зупинення імпорту газу: Європарламент ухвалив резолюцію щодо Росії

"Ми серйозно стурбовані істотним, неспровокованим і невиправданим нарощуванням російської військової сили на українських кордонах в останні місяці й відкидаємо неправдиві заяви Росії про провокації зі сторони України й НАТО. Закликаємо Росію негайно припинити ескалацію, використовувати дипломатичні канали й дотримуватися міжнародних зобов'язань щодо прозорості військової діяльності", - ідеться в заяві.

Також у НАТО підкреслили, що агресія проти України дорого обійдеться Росії.

"НАТО вживе всіх необхідних заходів для гарантування безпеки й захисту всіх союзників. Будь-яка подальша агресія проти України матиме величезні наслідки й дорого обійдеться. Альянс продовжить тісну координацію із зацікавленими сторонами та міжнародними організаціями, зокрема ЄС. Закликаємо Росію відвести війська від України відповідно до її міжнародних зобов'язань", - заявили в Альянсі.

Також там підтвердили, що підтримують бажання всіх країн визначати майбутнє самостійно.

"Відносини НАТО з Україною - це питання лише України й 30 союзників в Альянсі. Категорично відкидаємо спроби розділити безпеку союзників. Готові до конструктивного діалогу з Росією. Підтверджуємо давнє запрошення Росії на засідання Ради Росія-НАТО в найближчому майбутньому", - ідеться в заяві.

Сенатори США запропонували надати наступного року $450 млн Україні й закріпити за Росією статус "держави-спонсора тероризму".

Зараз ви читаєте новину «НАТО закликає Росію відвести війська від українських кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути