Ексклюзиви
субота, 19 лютого 2022 16:22

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Народні депутати та іноземні журналісти потрапили під обстріл окупантів

Народні депутати та іноземні журналісти потрапили під обстріл окупантів
На Донбасі під обстріл окупантів потрапили народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ. Фото: t.me/ypaliychuk

На одній із позицій на Донбасі 19 лютого народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл окупантів.

Усіх евакуювали в укриття, повідомила в Telegram речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук.

Де саме та хто з нардепів потрапив під вогонь - Палійчук не уточнила. Проте раніше зазначала, що народні депутати від "Слуги Народу" спільно з представниками закордонних ЗМІ побували на позиціях українських сил у районі Світлодарська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі "вагнерівці" готують серію терактів

"Народні депутати поспілкувалися з військовими щодо оперативної обстановки та щодо загострення, яке спостерігається протягом останніх днів. За словами військовослужбовців, ситуація складна, але повністю контрольована", - повідомляла Палійчук. .

Також представники "Слуги Народу" передали одному із підрозділів ЗСУ дрон, необхідний для виконання завдань в зоні ООС.

Міністр МВС Денис Монастирський, група народних депутатів, а також 25 іноземних журналістів потрапили під міноментний обстріл на позиції 30-ї бригади, уточнив радник міністра МВС Антон Геращенко.

"У районі смт Новолуганського журналісти CNN, FOXnews, Washington post, New York Times, Voice of America могли на власні очі переконатися, хто справді готується до наступу на мирну Україну", - написав він.

Пізніше Юлія Палійчук додала, що група, до якої входять народні депутати й журналісти зарубіжних ЗМІ, перебуває у безпечному місці. Усі повернулися з позицій військових у повному складі. На щастя, ніхто не постраждав.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, очільник Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич та інші депутати від "Слуги народу" прибули в зону проведення ООС 19 лютого.

Народепи проведуть моніторинг безпекової ситуації, поспілкуються з військовими, передадуть закуплені напередодні дрони на передові позиції українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Народні депутати та іноземні журналісти потрапили під обстріл окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути