Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2022 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Найманці з ПВК "Вагнер" відмовляються воювати в Україні – міноборони США назвало причину

Найманці з ПВК "Вагнер" відмовляються воювати в Україні – міноборони США назвало причину
Пентагон повідомив, що найманці ПВК Вагнера відмовляються воювати в Україні. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Найманці з російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" почали відмовлятися воювати в Україні.

Причина цьому – успішний контрнаступ наших Збройних сил. Про це на брифінгу 19 вересня повідомив високопоставлений представник міноборони Сполучених Штатів Америки, ім'я якого Пентагон не розкриває.

За його словами, у ПВК намагаються завербувати понад 1,5 тис. засуджених злочинців, але багато хто з них відмовляється воювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник ПВК "Вагнер" стає обличчям війни РФ проти України – ISW

"За нашими відомостями, "Вагнер" зазнає великих втрат в Україні, особливо серед молодих і недосвідчених бійців", – сказав чиновник.

Окрім російських в'язнів, лідер "Вагнера" Євген Пригожин намагається завербувати також таджиків, білорусів і вірмен для війни проти України, кажуть у Пентагоні.

За даними відомства, Кремль намагається знайти все більше найманців для поповнення своїх величезних втрат, а росіяни "працюють настільки погано, що новини з Харківської області надихнули багатьох російських добровольців відмовитися від бою".

ПВК "Вагнер" вже завербувала для війни в Україні майже 6 тис. російських в'язнів. При цьому "вагнерівці" "через великі втрати почали брати у свої підрозділи навіть тих ув'язнених, кого раніше "відсіяли", повідомило російське видання "Важливі історії".

14 вересня у Telegram-каналах з'явилося відео, на якому людина, схожа на Євгена Пригожина, вербує в'язнів однієї з мордовських колоній у Росії на війну проти України, обіцяючи натомість "помилування".

Правозахисниця та засновниця фонду "Русь сидящая" Ольга Романова стверджує, що на відео саме російський олігарх Пригожин. У колоніях він з'являється не вперше, де "слово в слово" каже те, що на відео, за словами Романової.

Зараз ви читаєте новину «Найманці з ПВК "Вагнер" відмовляються воювати в Україні – міноборони США назвало причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути