вівторок, 20 вересня 2022 02:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії набрали майже 6000 злочинців для поповнення ПВК "Вагнера" – ЗМІ

У Росії набрали майже 6000 злочинців для поповнення ПВК "Вагнера" – ЗМІ
Вагнерівцям не вистачає людей. Фото: kanaldom.tv

Російська приватна військова компанія "Вагнер", що належить "кухареві Путіна" Євгену Пригожину, вже завербувала для війни в Україні близько 6000 ув'язнених російських в'язниць.

При цьому" вагнерівці "через великі втрати почали брати у свої підрозділи навіть тих ув'язнених, кого раніше "відсіяли", повідомляє російське видання "Важливі історії".

Журналісти ведуть власний підрахунок ув'язнених, яких вербують люди Пригожина для участі у війні проти України. За їхніми даними, на середину вересня ПВК відвідала 37 російських колоній, навербувавши там 5786 одиниць особового складу, 2036 з яких вже вивезені на війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр протидії дезінформації проаналізував досьє "кухаря Путіна": що про нього відомо

Російські правозахисники називають іншу цифру - до 11 тисяч завербованих і до 3 тисяч тих, хто виїхав на війну.

При цьому ув'язнені записуються на війну досить охоче - так, після відомого відео, на якому Пригожин вмовляє зеків приєднатися до "Вагнера", ПВК отримала близько 130 рекрутів, в наступній колонії знайшлося близько 200 бажаючих.

Але особового складу найманцям Пригожина все-таки не вистачає. Так, в деякі колонії "вагнерівці" приїжджали вже двічі, а подекуди - і тричі. При цьому вони почали забирати тих, кого раніше "відсіяли", причому говорили рекрутам, що зараз у них є можливість поїхати за гроші, а потім їх можуть погнати вмирати безплатно.

Раніше британські розвідники пояснили, навіщо ПВК "Вагнера" вербує ув'язнених. Також розвідники розповіли, чим найманці заманюють зеків до своїх лав.

Також західні аналітики вважають, що путінський олігарх, засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин стає обличчям війни Росії проти України. На це вказує низка моментів.

Тим часом 19 Вересня IT-армія України отримала всі персональні дані найманців російської приватної військової компанії "Вагнер". Був зламаний сайт компанії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії набрали майже 6000 злочинців для поповнення ПВК "Вагнера" – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути