субота, 02 липня 2022 15:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Нацгвардійці розповіли, що зараз відбувається в Лисичанську

Нацгвардійці розповіли, що зараз відбувається в Лисичанську
Бої за Лисичанськ тривають. Фото: Getty Images

Російські війська продовжують наступ в районі Лисичанська, але поки що не оточили його.

Бої йдуть на околицях міста. Про це повідомив представник Національної гвардії Руслан Музичук в ефірі національного телемарафону.

"За останні кілька днів, як показує інформація Генштабу, ситуація є найскладнішою на Лисичанському, Бахмутському напрямках та на Харківщині. Також на Слов'янському напрямку противник проводить спробу штурмових дій, намагаючись покращити своє тактичне положення", – зазначив Музичук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Лисичанськ: Жданов розповів про цілі Росії на Донбасі

Він додав, що ціллю ворога тут залишається вихід на адмінкордони Донецької і Луганської областей.

Музичук уточнив, що зараз біля Лисичанська йдуть запеклі бої, але саме місто не оточене. Воно під контролем українських військ.

Разом із тим є велика загроза ракетних і артилерійських обстрілів південних і північних регіонів України, зокрема прикордоння Сумщини та Чернігівщини.

Окупаційні війська Росії намагаються оточити місто Лисичанськ Луганської області й взяти українських захисників у кільце. Залучили вкрай багато військових і техніки. Упродовж минулої доби окупанти відкривали вогонь зі всіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам'янці та Білогорівці.

Зараз ви читаєте новину «Нацгвардійці розповіли, що зараз відбувається в Лисичанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути