Ексклюзиви
субота, 24 лютого 2018 22:20

Спостерігачі ОБСЄ залишили базу в Попасній

Спостерігачі ОБСЄ залишили базу в Попасній
Бойовики обстріляли передову базу спостерігачів ОБСЄ в Попасній. Фото: 112

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ залишили передову базу в Попасній і повернулася до патрульного центру СММ у Сіверськодонецьк. Це сталося через мінометні обстріли поблизу бази спостерігачів.

"Увечері 23 лютого, перебуваючи на передовій патрульній базі СММ, розташованій на північній околиці н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська), спостерігачі чули тривалі порушення режиму припинення вогню, з яких більшість зафіксовано на відстані 3–4 км на південний схід.

Близько 21:14 команда СММ чула 10 вибухів, оцінених як постріли зі 120-мм міномета приблизно в 500 м на північ.

Співробітники Місії (6 спостерігачів, фельдшер і перекладач) негайно перемістилися до укриття, облаштованого в підвальному приміщенні бази, і залишалися там упродовж близько 15 хвилин", - йдеться у щоденному звіті СММ ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєні бойовики заборонили спостерігачам ОБСЄ підходити до "гумконвою"

У суботу, 24 лютого, спостерігачі СММ залишили передову базу і повернулися у Сіверськодонецьк.

3 лютого патруль ОБСЄ потрапив під обстріл на території ОРДЛО. П'ятеро членів патруля стояли між броньованими автомобілями СММ, вони почули, як над їх головами зі свистом пролетіли 3 кулі з заходу на схід, і побачили, що одна з куль влучила в 10-15 метрах на схід від них. Патруль місії негайно покинув цей район.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі ОБСЄ залишили базу в Попасній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути