субота, 24 лютого 2018 06:35

Озброєні бойовики заборонили спостерігачам ОБСЄ підходити до "гумконвою"

Озброєні бойовики заборонили спостерігачам ОБСЄ підходити до "гумконвою"
Спостерігачі СММ ОБСЄ не змогли підійти до "гумконвою". Фото: qha.com.ua

На Донбасі бойовики заборонили спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні простежити за так званим російським "гумконвоєм" в окупованому Луганську.

Про це йдеться в звіті СММ від 22 лютого 2018 року.

"Команда місії спробувала проїхати за колоною, але була зупинена двома озброєними чоловіками, які заявили, що СММ заборонено заїжджати на територію об'єкта, тому що це питання не було погоджене попередньо ", - йдеться у повідомленні.

За інформацією спостерігачів, в колоні було 10 вантажівок білого кольору з російськими номерними знаками і написом "Гуманітарна допомога від Російської Федерації", 2 автомобілі з табличками "ЛНР" і написом "Міліція", 4 автомобілі з написом "Міністерство з надзвичайних ситуацій Російської Федерації" , 1 карета швидкої допомоги з російськими номерними знаками і ще 2 машини з табличками "ЛНР".

Колона заїхала на територію об'єкта, розташованого на вул. Руднєва, 2а, в окупованому Луганську.

22 лютого 200 російських найманців прибули на окупований Донбас із останнім "гумконвоєм". Це представники регулярних військових формувань країни-агресора, яких розмістили на полігоні "Східний", що поблизу населеного пункту Мануйлівка на тимчасово окупованій Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Озброєні бойовики заборонили спостерігачам ОБСЄ підходити до "гумконвою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути