неділя, 27 червня 2021 15:48

Спостерігачів ОБСЄ не пускають на окупований Донбас

Спостерігачів ОБСЄ не пускають на окупований Донбас
Місію ОБСЄ не пускають на окуповану територію Донбасу. Фото: ua.news

Російські найманці перешкоджають роботі спостерігачів місії ОБСЄ на Донбасі.

Окупанти не пропускають міжнародних спостерігачів через блок-пости та забороняють здійснювати запуск БПЛА. Про це повідомляє штаб ООС.

Так, поблизу Горлівки терористи відмовили патрулю ОБСЄ у доступі до частини блок-поста для здійснення стандартних дій з моніторингу.

На блок-постах неподалік Староласпи та Нової Мар'ївки російсько-окупаційні війська не пропустили патруль СММ, пославшись на "проведення технічних робіт" та "міркування безпеки".

В Олександрівці російські найманці заборонили окупантам здійснити запуск БПЛА для проведення заздалегідь оголошеного польоту, посилаючись на "відсутність попередньої інформації про політ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ свідомо руйнує Мінські домовленості шляхом паспортизації Донбасу - МЗС

На пункті пропуску поблизу Довжанського найманці наказали патрулю Місії залишити район, пославшись на "накази від своїх командирів". Водночас, на всіх без виключення блок-постах місія ОБСЄ фіксувала факт перетину цивільних автомобілів в обох напрямках.

"Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про намагання збройних формувань РФ приховати факти своїх порушень, поширити фейки з метою дискредитації ЗС України та дестабілізувати обстановку вздовж лінії розмежування", – підкреслили у штабі ООС.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель говоритиме з президентом США Джозефом Байденом про окуповані райони Донецької і Луганської областей. Зустріч обох відбудеться у Вашингтоні 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачів ОБСЄ не пускають на окупований Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути