неділя, 27 червня 2021 14:52

РФ свідомо руйнує Мінські домовленості - МЗС

РФ свідомо руйнує Мінські домовленості - МЗС
Росія свідомо руйнує Мінські домовленості - Ніколенко. Фото: unian.ua

У Міністерстві закордонних справ України розкритикували заяви Росії про паспортизацію Донбасу.

Київ наголошує, що паспортизація - це порушення мінських угод. Таку заяву зробив речник МЗС Олег Ніколенко, передає РБК-Україна.

Російську паспортизацію він назвав "елементом російських гібридних тактик проти сусідніх держав".

"Під виглядом "захисту російських співвітчизників" війська Росії окупували частини територій Грузії та України, російські спецслужби безперестанку втручаються у внутрішні справи країн Балтії", - нагадали в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців отримали російські паспорти на окупованих територіях

У квітні 2019 року Україна та міжнародна спільнота, зокрема члени Радбезу ООН, засудили рішення РФ запровадити спрощений порядок надання російського громадянства українцям на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

"Росія свідомо руйнує Мінські домовленості, логіка яких полягає у відновленні суверенітету України та мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій. РФ продовжує закріплювати результати своєї окупації, затягує контрольовані нею українські території в свій політичний, економічний, електоральний, соціальний та культурний простір", - наголосили в МЗС.

Ніколенко додав, що у таких умовах галасливі заклики російських посадовців про нібито небажання України досягти прогресу в мінському процесі виглядає "особливо цинічними і такими, що не мають нічого спільного з реальністю".

У Європейському Союзі занепокоєні тим, що Росія видає свої паспорти жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей. У ЄС вважають, що Росія може використати паспортизацію для нової агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «РФ свідомо руйнує Мінські домовленості - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути