субота, 26 червня 2021 12:13

Меркель говоритиме з Байденом про російську агресію

Меркель говоритиме з Байденом про російську агресію
Меркель і Байден зустрінуться 15 липня. Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель говоритиме з президентом США Джозефом Байденом про окуповані райони Донецької і Луганської областей. Зустріч обох відбудеться у Вашингтоні 15 липня.

"Донбас, звісно, — одна з найскладніших проблем, безперечно, вони про неї говоритимуть. Пані канцлер із перших днів була долучена до цієї проблеми, і, як мені казали, вона кожного дня читає новини про Україну. Для неї це питання особисте", - цитує посла Німеччини в Україні Анку Фельдгузен ZN,UA

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і Німеччина планують допомогти України через "Північний потік-2"

Також німецький дипломат заявила, що Україна є одним з пілотних партнерів Німеччини для транзиту водню в Європу.

"Я говорила з експертами: нам ще потрібно досить багато газу до, можливо, 2032 року, але потім його використання дуже сильно зменшиться, і нам треба думати, що буде пізніше.

Я знаю, що Україна зараз і надалі боротиметься з ПП2, але водночас потрібно думати і про свої дуже великі можливості в інших сферах. У тому числі і про водень і його транзит до Європи, тому що вся наша система через 15 років буде перебудовуватися на водень", - розповіла посол.

Для України важливо знайти солідний фундамент для розвитку. Йдеться не про вугілля або газ, а про "зелену" енергію - водень, сказала Анка Фельдгузен.

"І ми повинні дати Україні можливість заробляти на цьому гроші. Думаю, це дуже важливо. Це точно буде спільний проєкт", - заявила німецький посол.

26 червня поблизу селища Піски від обстрілу російських окупантів загинув український військовий.

Під час переговорів з президентом країни-агресора РФ Путіним президент США Джозеф Байден заявив про міцну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, повідомила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд.

Зараз ви читаєте новину «Меркель говоритиме з Байденом про російську агресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути