вівторок, 13 березня 2018 11:28

"На тебе чекають вдома" - суд відпустив двох бойовиків ДНР, завдяки програмі СБУ

"На тебе чекають вдома" - суд відпустив двох бойовиків ДНР, завдяки програмі СБУ
Бойовиків ДНР звільнили від кримінальної відповідальності, завдяки програмі СБУ. Фото: Куп'янська міська рада

За програмою СБУ на Донеччині суд звільнив від кримінальної відповідальності 2 колишніх бойовиків.

Програмою "На тебе чекають вдома" скористалося 242 колишні учасники незаконних збройних формувань терористичних організацій ЛДНР, йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Бахмута 2014 року приєднався до терористичної організації ДНР. Перебуваючи у складі бандугруповання, він збирав підписи охочих вступити до лав бойовиків. Після звільнення міста силами антитерористичної операції чоловік добровільно покинув НЗФ та певний час переховувався на території Бахмута, побоюючись відповідальності за свої протиправні дії", - йдеться у повідомленні.

Також ще один житель Донеччини скористався програмою.

"Правоохоронці встановили, що житель Маріуполя 2016 року вступив до одного з підрозділів терористів. Там його направили на передові позиції бойовиків поблизу села Лукове Тельманівського району Донецької області. "Потрапивши на передову та побачивши на власні очі всі жахіття війни та чисельні злочини бойовиків проти цивільного населення, чоловік вирішив залишити бандформування та добровільно звернувся до СБУ, надавши всю необхідну допомогу слідству", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краще застрелитися, ніж потрапити до "своїх" - бойовики "на підвалі" добивають Ізю Кацмана

Бойовиків відпустили після ретельної перевірки співробітниками СБУ. Обидва жителі Донеччини не брали безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняли інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Через це суд звільнив двох колишніх учасників НЗФ від кримінальної відповідальності.

За умовами програми "На тебе чекають вдома" 172 людини вже звільнили від кримінальної відповідальності, а щодо ще 77 осіб тривають судові розгляди.

Поблизу села Зайцево на Донеччині бійці 24-ої механізованої бригади імені короля Данила, затримали бойовика ДНР. Ним виявився 42-річний житель Горлівки Ігор Солод, який воював у лавах терористів з 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"На тебе чекають вдома" - суд відпустив двох бойовиків ДНР, завдяки програмі СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути