Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 01:07

Родину ж годувати треба було - бійці ЗСУ взяли у полон диверсанта

Родину ж годувати треба було - бійці ЗСУ взяли у полон диверсанта
Затриманий 42-річний мешканець Горлівки служив гранатометником з 2015 року. У полон здався після того, як заблукав та скінчилися набої

Поблизу села Зайцево на Донеччині бійці 24-ої механізованої бригади імені короля Данила, затримали бойовика так званої ДНР. Ним виявився 42-річний мешканець Горлівки Ігор Солод, який воював у лавах терористів з 2015 року, передає 5 канал.

Українські військові взяли у полон диверсанта без жодного пострілу. Під час одного з обстрілів армійці побачили на полі бою людину у ворожому камуфляжі. Рішення приймали миттєво.

"Дивлюся боєць "ДНР", в російській формі старого зразка. З автоматом. Я вибіг на фланг. Поклав його на землю, зв'язав, забрав зброю", - розповідає 24-річний Микола, який чергував тоді на посту.

"В документах знайшли його військовий квиток, на якому було написано великими червоними буквами на першій сторінці "ДНР". В особливих відмітках було те, що у нього є. гвардійська нагорода якась. За проявлену мужність в боях", - каже військовослужбовець ЗСУ Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На службі злочинці і ґвалтівники неповнолітніх: у ДНР зробили заяву по затриманому росіянину

Затриманий 42-річний мешканець Горлівки у полон здався після того, як заблукав та скінчилися набої. За його словами, воювати пішов через безробіття. Служив гранатометником, за що отримував по 15 тисяч рублів щомісяця.

"Родину ж годувати треба було, а нічим. Дружина, дитина. Всі виробництва стоять. Спеціально так роблять, що б нічого не запускалося, що б люди йшли воювали... Якщо чесно, багато людей там не хочуть воювати, але подітись людям нема куди: роботи нема. Була б робота, то 95% пішло б з армії. Люди там теж втомились від війни, хочеться вже мирного життя. А в Росії ми нікому не потрібні", - говорить чоловік.

Затриманий зізнається, що у лавах так званої армії ДНР бракує особового складу. Техніка, яку постачає Росія, часто виходить зі ладу. Кількість кадрових російських військових останнім часом зменшилася. Проте саме вони командують бойовиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде друга серія війни" - російський журналіст попередив про небезпеку

"Моральний стан – якщо горлку пють і вживаюь наркотики – ніякий можна сказати. Дуже багато втікають. Кого їздять виловлюють, кого не виловлюють. Але якщо виловили, то місяці 4 сидітимеш на підвалі, отримувати гроші й командиру віддавати їх. Якщо мені є виправдання і прощення - прошу вибачення. Вибачте мене, люди", - говорить він.

Бійця, який взяв у полон бойовика, та командира роти представлять до державних нагород. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

2 березня 2018 року військові 57-ї окремої мотопіхотної бригади у зоні АТО захопили в полон 47-річного терориста ДНР Миколу Покусаєва. Виявився громадянином Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Родину ж годувати треба було - бійці ЗСУ взяли у полон диверсанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути