четвер, 23 березня 2017 20:12

"На промці - жесть" - десантник розповів про ситуацію на передовій

"На промці - жесть" - десантник розповів про ситуацію на передовій
Десантник з Кривого Рогу розповів про ситуацію в селищі Піски на Донеччині. Боєць на позивний "Ріг" з побратимами 4-й місяць захищають Піски від нападів терористів

Десантник з Кривого Рогу розповів Gazeta.ua про ситуацію в селищі Піски на Донеччині. Боєць на позивний "Ріг" з побратимами 4-й місяць захищають Піски від нападів терористів.

"В Пісках не буває спокійно. Хіба що дуже рідко. Вдень постійно пострілюють. Сьогодні вночі поряд зі селом клали 152 мм снаряди. На наших позиціях всі живі. Друга "Кельта" поранило легенько, це йому врятувало життя. Ми сиділи в укритті, дуже щільно обстрілювали. "Кельт" перебігав біля розбитої стіни дому, в той момент в дім влучили. Стіна трохи обвалилась на нього, він впав. Над ним добряче всипали декілька разів з гвинтівки калібру 12,7. Маємо таке припущення, що по Пісках працював снайпер з тепловізорним прицілом", - каже "Ріг".

Піски - найближча точка до Донецького аеропорту, який терористи захопили в січні 2015 року. Поряд - село Водяне і Авдіївська промзона.

"В Авдіївці все було спокійно, а на промці – жесть. Там х...рачили зі всього. Ми чули крупнокаліберні міномети і протитанкові ракети. Наші давали "ответку". До нас вечером мали сліпі заїхати - так ми називаємо представників ОБСЄ, напевно сєпари їм сказали, що будуть нас обстрілювати. Вони забоялись", - каже боєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 63-й гумконвой: стало відомо, що саме Путін передав терористам

"Гумконвой" - щастя для сепрарів. Але окрім білих вантажівок "путінського милосердя". Він постійно постачає зброю і іншими способами. Сєпарські склади повні зброї. Укріпрайони збудовані дуже якісно, краще за наші. І не питання, що ми не має досвіду. Ми маємо вже за три роки. Наші були біля Спартака (село захоплене сепаратистами поблизу Донецька - Gazeta.ua). Його буде дуже важко взяти. Не впевнений, що це буде реально зробити з танками, навіть якщо щільно класти . В укріплення сепарських позицій Путін вклав море грошей. Спартак – це не єдиний приклад", - розповідає десантник.

Боєць пішов на війну добровільно. Раніше він їздив на фронт як волонтер. У травні 2016 року підписав контракт із ЗСУ. Став десантником 80-ї бригади. Бійці 80-ї обороняли ДАП та у 2014 – 2015 році захищали Піски та околиці. Тепер нова ротація цієї бригади продовжує справу побратимів.

"Приїжджали хлопці, привозили волонтерську допомогу нам. Воювали тут раніше. Казали, що домовлялися з сєпарями про перепочинок. Але тоді сепарі і наші лупили і день і ніч. Ми знаємо, що вони слухають нашу частоту. Ми слухаємо їх. По їх розмовах чути, що вони нічим не вмотивовані воювати проти нас. Є там один орк, напевно командир, він каже: "Ну что, бандеры? Готовы услышать запах земли русской?". Десь через 30 – 40 хвилин нас обстрілюють", - каже "Ріг"

За минулу добу на Донбасі зафіксували 84 обстріли. Один український воїн загинув, ще один отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «"На промці - жесть" - десантник розповів про ситуацію на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути