четвер, 19 жовтня 2017 14:20

На Одещині впіймали інтернет-пропагандиста ДНР

На Одещині впіймали інтернет-пропагандиста ДНР
Співробітники СБУ вилучили комп'ютерну та мобільну техніку з доказами протиправної діяльності. Фото: СБУ

19 жовтня СБУ затримала інтернет-терориста на Одещині, який поширював антиукраїнську пропаганду.

За даними СБУ, затримано чоловіка у Березівці на Одещині, який через російські соцмережі розповсюджував антиукраїнські матеріали. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Правоохоронці зафіксували, що чоловік регулярно розміщував на персональних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України та популяризував терористичні організації ДНР/ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що задокументовано факт передчі інформації терористу від куратора з тимчасово окупованих бойовиками територій. Пропаганду найманець бойовиків розповсюджував за гонорари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи обстрілами не пустили місію ОБСЄ до камер відеоспостереження

"Під час обшуку за місцем роботи та проживання зловмисника співробітники спецслужби вилучили комп'ютерну та мобільну техніку з доказами протиправної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Проти затриманого відкрито кримінальне провадження за посягання на територіальну цілісність України. Зараз триває досудове слідство та вирішується питання щодо оголошення агітатору про підозру в скоєнні злочину.

Нагадаємо, Крюківський райсуд Кременчука заочно засудив чоловіка до 10 років позбавлення волі, який дослужився до "замкобрига" в так званій ДНР.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині впіймали інтернет-пропагандиста ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути