четвер, 19 жовтня 2017 12:42

Терориста з Кременчука засудили до 10 років з конфіскацією майна

Терориста з Кременчука засудили до 10 років з конфіскацією майна
Екс-міліціонер Роман Святобог. Фото: Кременчуцька газета

Крюківський райсуд Кременчуга заочно засудив чоловіка, який дослужився до "замкобрига" в так званій ДНР.

Колишній кременчуцький міліціонер Роман Святобог у травні 2014 року сказав рідним, що їде в Росію на лісозаготівлі, але поїхав воювати проти України на боці терористів.

"Сьогодні рішенням колегії суддів Крюківського райсуду Кременчука було засуджено 40-річного кременчужанина Романа Святобога за участь в діяльності терористичної організації, що діяла та діє під вивіскою "Донецька народна республіка"", - повідомила Кременчуцька газета.

Обвинувачений не з'являвся до суду. І він досі перебуває на окупованій території ДНР.

За даними сайту "Миротворець" відомо, що Святобог працював в райвідділу міліції на посаді працівника відділу у справах неповнолітніх.

"Роман Святобог вступив до злочинного воєнізованого угрупування терористів "Кальміус". З січня по травень 2015 очолював 2 батальон 1 армійського корпусу терористів ДНР (по факту – окупаційні війська РФ). Брав участь у військових діях проти українських воїнів-захисників в районі Старобешево, Курахівки та Макіївки", - повідомляє газета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступні 3 доби на війні будуть найгарячіші з початку осені - волонтер

Крім того, в червні 2015 року екс-міліціонер очолив 6 батальон 1 армійського корпусу російсько-терористичних військ. Згодом встиг взяти участь в боях в районі Курахового, Кутейнікова та Амвросіївки.

"З серпня 2015 року дослужився до звання "підполковника" та посади "заступник командира бригади з бойової підготовки" 1 армійського корпусу "ДНР". На даній посаді, як було заявлено в суді, Святобог перебуває й донині, де займається питаннями грошового забезпечення, добору та підготовки бійців-терористів", - йдеться у повідомленні.

Сторона обвинувачення просила для кременчуцького терориста 14 років позбавлення волі, але суд заочно присудив терористу 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 18 жовтня на Краматорському блокпосту поліцейські затримали вербувальника терористів "ОПЛОТу"

Зараз ви читаєте новину «Терориста з Кременчука засудили до 10 років з конфіскацією майна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути