четвер, 19 жовтня 2017 11:26

Впіймали вербувальника терористів "ОПЛОТу"

Впіймали вербувальника терористів "ОПЛОТу"
Вербувальник отримував 4600 грн за відібраних терористів. Фото: Bigmir.net

18 жовтня на Краматорському блокпості поліцейські затримали під час перевірки документів 23-річного жителя окупованої Горлівки.

Хлопець, працюючи у "відділі кадрів", займався відбором рекрутів в незаконну "армію ДНР", передає "5 канал".

"Під час перевірки виявилось, що протягом 2016 року він перебував у лавах незаконного збройного формування "Оплот". Затриманий розповів, що на той момент мешкав в Горлівці із матір'ю та ніде не працював. Дізнавшись від сусіда, що на службі в ДНР можна заробити великі гроші, пішов влаштовуватися найманцем", – йдеться у повідомленні.

Затриманий вербував найманців у Макіївці. За відбір бойовиків до збройних формування терористів він отримував 10 тис. рублів (4600 грн) на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камінь спотикання - вимога амністії для беркутівців - Геращенко про обмін полоненими

"Коли прийшов час брати до рук зброю, бойовик злякався та вирішив більше не виходити на службу. З часом повернувся додому та вступив на навчання до одного з горлівських вищих навчальних закладів", - повідомили правоохоронці.

Проти затриманого відкрито кримінальне провадження за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Вербувальнику загрожує до 5 років позбавлення волі. Зараз тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на окупованій території Донеччини чоловіка звинуватили у шпигунстві для української влади і незаконному зберіганні зброї. За такі дії жителя Дебальцевого "військовий трибунал" засудив до 19 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Впіймали вербувальника терористів "ОПЛОТу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути