середа, 18 жовтня 2017 17:35

Камінь спотикання - вимога амністії для беркутівців - Геращенко про обмін полоненими

Камінь спотикання - вимога амністії для беркутівців - Геращенко про обмін полоненими
Ірина Геращенко: КПВВ " Золоте" днями буде відкрите. Фото: Гордон

Сьогодні проходить зустріч робочих підгруп напередодні засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Ситуацію про просування переговорів розповіла представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко в Facebook.

"Україна ще місяць тому заявила про готовність передати 302 злочинців задля звільнення 81 українця, підтверджених ОРДЛО на окупованих територіях. Всього ж в списку СБУ на сьогодні є 152 заручники в ОРДЛО, кількість зростає, бо хапають цивільних за проукраїнські погляди. Камінь спотикання - вимога амністії для беркутівців і інших персонажів, які не мають жодного відношення до Донбасу", - повідомила Геращенко.

Політик підкреслила, що процес іде дуже повільно, але йде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За контракт заплатять більше — стали відомі нові зарплати АТОвцям

"Росіяни і ОРДЛО обіцяли, що до 1 січня звільнять підлітків, а діти і досі в СІЗО. Сьогодні поставили це питання недотримання публічно озвучених обіцянок перед ОБСЄ, й висунули вимогу негайного звільнення дітей. Окрема тема - пошук зниклих безвісти, ми ще раз підтвердили нашу готовність негайно створити механізм за участю України , РФ і ОБСЄ для пошуку зниклих і ексгумації загиблих. Але РФ продовжує поки що пісню "нас там нет" і не погоджується на пошук своїх заблудших потіряшок", -розповіла Геращенко.

Також повідомили, що КПВВ Золоте днями буде відкрите.

Нагадаємо, Дмитро Снєгирьов заявив, що Україні хочуть нав'язати російський сценарій введення миротворців

Зараз ви читаєте новину «Камінь спотикання - вимога амністії для беркутівців - Геращенко про обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути