Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2017 15:40

Україні хочуть нав'язати російський сценарій введення миротворців - Снєгирьов

Україні хочуть нав'язати російський сценарій введення миротворців - Снєгирьов
На фото Дмитро Снєгирьов. Фото: 112 Україна

Зараз проходить зустріч робочих підгруп напередодні засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Зустріч робочих груп напередодні засідання в Мінську прокоментував спіголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Стосовно загострень по всій лінії фронту на Донбасі експерт зазначив, що вони відбуваються саме через майбутнє засідання.

"Варто розуміти, що "армійські корпуси" так званих "ЛДНР" повністю контролюються Росією. Жоден постріл бойовиків на Донбасі не відбувається без відома Кремля. Коли ж Україна не пристає на умови Кремля, місцеві посіпаки одразу починають демонструвати грубу силу", - коментує Снєгирьов в Facebook.

На думку експерта, активізація бойовиків - це не локальна операція, а планове загострення, яке має свою мету.

Внаслідок боїв, протягом трьох останніх діб загинуло четверо військових.

"17 жовтня постпред РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що повноцінна миротворча операція на Донбасі є неприйнятною з точки зору мінських угод. За його словами, про розміщення миротворчої місії на кордоні України з Росією "взагалі мови немає"", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий викрав і катував жителя Авдіївки

Також експерт нагадав про переговори щодо перемир'я на Донбасі між спецпредставником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером і помічником російського президента Владислава Суркова. Після зустрічі розглядався план врегулювання ситуації і введення миротворців - на умовах Росії.

"Заяви лунають, на жаль, не на нашу користь. Наші партнери кажуть про те, що пропозиції Росії варто розглянути. Росія ж, намагаючись просунути свій план, пішла на військову ескалацію конфлікту", - розповів Снєгирьов.

Експерт зауважив, що партнери України погоджуються на план Москви.

"Сурков не виїзний і фактично може проводити такі зустрічі лише в країнах третього світу. Проти Суркова застосовані персональні санкції саме з боку уряду США, то чому ж з ним проводять зустрічі, якщо йому не подають руки. Україні потрібно втрутитись у ситуацію, інакше нам нав'яжуть сценарій, який буде зовсім не на нашу користь", - підкреслив Снєгирьов.

Нагадаємо, "Треба ще собак привезти" - Захарченко зробив гучну заяву про миротворців на Донбасі

Зараз ви читаєте новину «Україні хочуть нав'язати російський сценарій введення миротворців - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути