Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2019 10:57

На Львівщині прощаються із офіцерами, загиблими в авіакатастрофі гелікоптера Мі-8 (онлайн)

На Львівщині прощаються із офіцерами, загиблими в авіакатастрофі гелікоптера Мі-8 (онлайн)
У Бродах прощаються із загиблими військовими льотчиками гелікоптера Мі-8. Фото: https://zolochiv.net

У Бродах на Львівщині триває церемонія прощання з загиблими військовими льотчиками гелікоптера Мі-8. Вертоліт розбився 29 травня за 3 км від села Сестрятин на Рівненщині. Увесь екіпаж загинув.

Прощання та поховання проходить у Бродах, оскільки саме тут базується 16-а бригада армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України, де служили загиблі військові Ігор Мазепа, Владислав Попенко, Василь Романюк і Павло Дацюк.

Військових доправили у закритих трунах, оскільки їхні тіла дуже понівечило внаслідок аварії. Аби розпізнати льотчиків, провели 21 судово-медичну експертизу. Зустріти загиблих прийшли до тисячі жителі Бродів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія гелікоптера: сім'ям загиблих виділять допомогу

Чин похорону розпочався 11 червня о 8:00 із молебню та прощання із загиблими у військовому клубі.

У Бродах поховають лише Ігоря Мазепу та Василя Романюка, натомість Павла Дацюка – у селі Гаї Бродівського району, а Владислава Попенка – у Вінниці.

29 травня о 23:27 під час навчально-тренувального польоту біля села Сестрятин Радивилівського району на Рівненщині втратили зв'язок із вертольотом Мі-8. Гелікоптер потрапив у аварію. Весь екіпаж загинув.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині прощаються із офіцерами, загиблими в авіакатастрофі гелікоптера Мі-8 (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути