пʼятниця, 19 листопада 2021 16:48

На кордоні з Росією спіймали учасника захоплення Луганського аеропорту

На кордоні з Росією спіймали учасника захоплення Луганського аеропорту
Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Фото: gp.gov.ua

Під час перетину державного кордону зі сторони РФ 19 листопада затримали експрацівника так званого міністерства державної безпеки ЛНР, який перебув у розшуку за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканість України.

Затриманий був учасником захоплення Луганського аеропорту, повідомляє пресслужба офіса генпрокурора. Зараз йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Житель Луганська 2014 року вступив до лав незаконного збройного формування та став командиром бойової тактичної групи в окремій бригаді особливого призначення "Одеса" так званого МДБ ЛНР. На початку збройної агресії РФ підозрюваний брав активну участь у збройному опорі силам АТО, контррозвідувальній і диверсійно-розвідувальній діяльності", - ідеться в повідомленні.

Він супроводжував спецоперації МДБ ЛНР, зокрема з пошуку й затримання проукраїнськи налаштованого місцевого населення, проведення незаконних обшуків та інших порушень конституційних прав громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганський аеропорт тримав оборону 146 днів

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України затримали колишнього бойовика так званої ЛНР. Зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію для оформлення пенсії.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Росією спіймали учасника захоплення Луганського аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути