четвер, 12 жовтня 2017 12:45

На допит по збитому боїнгу МН17 СБУ викликали російського офіцера

На допит по збитому боїнгу МН17 СБУ викликали російського офіцера
"Боїнг-777" МН-17 Нідерланди - Малайзія, збитий росыйськими терористами в Донецькій області 17 липня 2014 року. Фото: nu.nl

На допит в СБУ викликають причетного до падіння малазійського боїнга рейсу МН17 військового Сергія Дубинського і ще 4 росіян. Про це повідомила "Українська правда".

"Російський військовий, колишній начальник розвідки так званої ДНР Сергій Дубинський (позивні "Петровський" і "Хмурий"), 9 серпня 1964 року народження, викликається в Головне слідче управління СБУ на 26-31 жовтня для вручення повідомлення про підозру і допиту" , - сказано в опублікованій повістці.

На допит також викликані громадяни РФ, які воювали на Донбасі, Олег Пулатов, Євген Васильєв, Ельдар Оруджев і Едуард Гілазєв.

В рамках цієї справи на допит 16-19 жовтня в СБУ викликають громадян України Олега Шляпіна, Сергія Браковского, Олександра Дудніченка, Леоніда Харченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилєпін із терористами поселився в чотиризірковому готелі з джакузі - Казанський

Російський офіцер генерал-майор Сергій Дубинський, якого вважають організатором транспортування на Донбас російського "Бука", більше за всіх турбувався долею затриманого у серпні цього року в Криму екс-командира батальйону "Керч" бойовика ДНР Вадима Погодіна. Бойовик міг би розповісти подробиці того, як був збитий малайзійський боїнг.

Малайзія сподівається, що підозрюваних у катастрофі МН17 назвуть до кінця року.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Нідерланди - Малайзія, впав в Донецькій області 17 липня 2014 року - загинули 298 осіб. Міжнародна команда з розслідування цієї катастрофи дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною зі ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Зараз ви читаєте новину «На допит по збитому боїнгу МН17 СБУ викликали російського офіцера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути