пʼятниця, 01 липня 2016 16:54

На Донеччині стартував фестиваль "З країни в Україну"
11

gazeta.ua

Фестиваль "З країни в Україну" розпочався у Покровську на Донеччині. До перейменування місто називалося Красноармійськ. А завтра культурно-мистецьке дійство продовжать у місті Костянтинівка, в неділю воно поїде до Бахмута, колишнього Артемівська.

Фестиваль організовують третій рік. Цьогоріч він об'їде 11 міст Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Фестивальні майданчики розташувалися на головній площі Покровська. Тут працюють майстер-класи із ремесел, лекторій, фотовиставка, показ мод. Молоді науковці з Києва та Харкова демонструють покровчанам свої розробки.

"Два роки сиділи в гаражі і майстрували. Тепер вирішили вийти на публіку, приїхали презентувати свій 3Д-принтер та іншу техніку", - каже засновник "Гараж хабу" Іван Пугачов.

Щоб відібрати книжки для цьогорічної "Відкритої бібліотеки", організатори відсортували 64 ящики з книгами.

"Шість ящиків довелося відбракувати, бо були спадком радянщини. Пропонуємо людям у невеликих містах безкоштовно взяти книгу. Перед тим пояснити, чому ти її береш", - каже куратор майданчику Марина Лазаренко.

Увечері на городян чекає концерт.

За місяць "Відкрита бібліотека" разом із фестивалем помандрує 11 містами України. Серед них Кривий Ріг, Бердянськ, Маріуполь, Запоріжжя, Лисичанськ, Старобільськ та інші.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині стартував фестиваль "З країни в Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути