пʼятниця, 03 червня 2022 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ЗСУ вдарили по рідкісному бронеавтомобілю "вагнерівців"

На Донбасі ЗСУ вдарили по рідкісному бронеавтомобілю "вагнерівців"
Російський бронеавтомобіль "Чекан" ("Щука").  Фото: розміщене на armyinform.com.ua

Українські захисники на Донбасі пошкодили рідкісну бронемашину російських окупантів "Урал" "Чекан" або ж "Щука".

Такі бронеавтомобілі зазвичай використовують загарбники приватних військових компаній Вагнера. Знищення "Щуки" показали самі російські пропагандисти, пише інформаційне агентство міноборони України "АрміяInform".

"В одному із сюжетів ресурсу "Федеральное агентство новостей" "засвітився" доволі незвичайний броньовик. За словами військкорів, на кадрах, знятих на відрізку дороги Миронівський - Світлодарськ, можна помітити пошкоджений і, скоріш за все, покинутий росіянами бронеавтомобіль "Урал" "Чекан" із характерним рашистським маркуванням на бортах", - повідомило видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це ж спецназ підготовлений. Усі полягли" - "рядові" окупанти шоковані розгромом "вагнерівців" на Донбасі

Ця бронемашина має закритий верх. У деяких версіях на дах може встановлюватися башта від БТР-70, броня захищає від куль та уламків. Бронемашину "Чекан" "вагнерівців" можна назвати реінкарнацією радянського БТР-152 через візуальну подібність.

Під час кремлівських воєн у Сирії та Африці фіксували випадки, коли ці бронемашини підривалися на мінах. Як результат - знищення всіх найманців у них.

Факт знищення "Щуки" підтверджує дані, що під час боїв на сході України Збройні сили ліквідували великий підрозділ "вагнерівців".

Загальна кількість російських найманців із групи Вагнера в Україні становить майже 8 тис. До 3 тис. в Україні вже ліквідували. Серед них - 200 осіб, відправлених до Києва.

За інформацією журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, "вагнерівці" були присутні у Бучі. Президент Росії Володимир Путін використовує їх для "найбрудніших доручень". Грозєв додав, що серед членів приватної військової компанії Вагнера є ті, що приїхали не заради грошей, а просто щоб вбивати.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ вдарили по рідкісному бронеавтомобілю "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути