Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 07:51

На Донбасі загострення. За добу більше 10 обстрілів українських позицій

На Донбасі загострення. За добу більше 10 обстрілів українських позицій
Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 27 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню.

Неподалік Павлополя збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї. Поблизу Богданівки ворог застосував проти наших воїнів станковий протитанковий гранатомет, великокаліберний кулемет та стрілецьку зброю. Також, було зафіксовано кілька пострілів зі снайперської зброї. В передмісті Мар'їнки та Авдіївки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля Водяного, що на Приазов'ї - ще й з підствольного гранатомета, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїни ЗСУ насипали путінським найманцям за пораненого товариша

Неподалік Зайцевого окупанти вели вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а біля Луганського – зі станкового протитанкового гранатомета.

"На обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших захисників немає", - кажуть в штабі.

Від початку поточної доби, 28 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості обстрілів на Донбасі. Всього було 118 порушень за добу. У Донецькій області зафіксовано 62 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 4 вибухи невизначеного походження. У Луганській області зафіксовано 56 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 14 вибухів невизначеного походження. Всі ці порушення сталися поблизу Золотого.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загострення. За добу більше 10 обстрілів українських позицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути