Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 08:22

На Донбасі загострення: у ЗСУ найбільші втрати за час "перемир'я"

На Донбасі загострення: у ЗСУ найбільші втрати за час "перемир'я"
Уперше з 31 березня бойовики застосували танк. Фото: ukrinform.ua

За добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє українських воїнів, вісім отримали поранення.

Про це сказав речник штабу АТО Ярослав Чепурний у коментарі "112 Україна".

"Кількість обстрілів, яким піддав противник позиції ЗСУ, різко зросла. Позаминулої доби їх було 18, минулої - 47. Ворог значно розширив номенклатуру озброєння. Із танків і гармат 125-міліметрового калібру обстрілював захисників шахти "Бутівка" та промзони в районі Авдіївки. Противник не використовував танки з 31 березня.

Обстріли були важкі. За 20 діб режиму тиші не було таких втрат, як учора. Двоє військовослужбовців загинули, вісім отримали поранення", - сказав Чепурний.

"З початку доби противник сім разів обстріляв позиції українських військ. Двічі гатив по опорних пунктах у районі Пісків із використанням гранатометів та стрілецької зброї. Інші п'ять обстрілів припали на опорні пункти на приморському напрямку. Двічі ворог обстріляв захисників Мар'їнки, двічі - морських піхотинців поблизу Водяного", - додав речник штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готується піти по всіх напрямках - Турчинов

З 1 квітня в зоні бойових дій розпочався Великодній режим тиші. Про це 29 березня у Мінську домовилася Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загострення: у ЗСУ найбільші втрати за час "перемир'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути