четвер, 26 березня 2020 18:33

На Донбасі зафіксували найвищі втрати серед цивільних з вересня 2019 року

На Донбасі зафіксували найвищі втрати серед цивільних з вересня 2019 року
З 1 до 22 березня було зафіксовано 1 вбитого та 15 поранених серед цивільних

16 постраждалих серед цивільного населення на Донбасі в березні нинішнього року зафіксувала Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні.

Це найвищий показник місячних втрат серед цивільного населення з вересня 2019 року, повідомляють на сторінці місії у Facebook.

"З 1 до 22 березня було зафіксовано 16 таких випадків: 1 вбитий та 15 поранених. Ще декілька випадків очікують підтвердження", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині жінка підірвалася на розтяжці

Найуразливіші жінки і діти, люди з інвалідністю, маргіналізовані й переміщені особи.

У місії наголосили, що приєднуються до заклику генерального секретаря ООН про глобальне припинення вогню і закликають усі сторони, які беруть участь у бойових діях на сході України, припинити вогонь і збройні зіткнення.

"Сторони повинні припинити бойові дії і зосередитися на заходах з реагування на спалах COVID-19. Також важливо активізувати зусилля для підтримки найуразливіших груп населення", - відзначили в місії ООН.

3350 жителів загинули на Донбасі з початку війни. Із них 147 дітей. Понад 7 тисяч отримали поранення, каже голова Моніторингової місії ООН з прав людини Бенжамін Моро.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі зафіксували найвищі втрати серед цивільних з вересня 2019 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути